Fudbal

Direktno.rs

18. 09. 2024. 20:45 0

Birmančević i Sparta ponizili Salcburg, "nula" u Bolonji

Fudbaleri praške Sparte, za koje je igrao naš Veljko Birmančević, surovo su započeli novo izdanje Lige šampiona, pošto su na svom terenu u prvom kolu savladali Salcburg sa 3:0. U drugom meču dana (utakmice u terminu od 18.45) nije bilo golova, pa su Bolonja i Šahtjor odigrali 0:0.

Salcburg je imao više iskustva u poslednje vreme kada je reč o učešću u Ligi šampiona, pa se verovalo da bi to moglo da mu donese prednost u duelu sa Spartom. Ali, češki prvak je bio dominantan, pa je na kraju "isprašio" Austrijance.

Simfonija Sparte je u Pragu počela već u drugom minutu, kada je domaćin došao do prednosti. Tada je odbitak pokupio Kan Kajrinen, pa je doneo Česima 1:0.

Mogla je prednost da poraste u narednim minutima, budući da je Olatundži imao dobru šansu u 15. minutu, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Ali, mogao je Salcburg i dva minuta kasnije da istopi minus, no gol Muse Kunfolo Jaoa je poništen zbog ofsajda.

I to minimalno vođstvo Sparte bilo je na snazi sve do 42. minuta, kada se mreža austrijskog vicešampiona ponovo zatresla. Asistirao je Panak, a sve je odlično ispravio Olatundži i udarcem iz prve je povisio na 2:0.

Sparta je tačku na meč stavila u 58. minutu, kada je, ispostavilo se kasnije, postavljeno i konačnih 3:0. Sada je Oladunži bio taj koji je poslao loptu, primio ju je Ćazim Lači, koji je "lažnjakom" izbacio golmana i lako je pogodio mrežu.

Na taj način je češki tim silovito započeo učešće u Ligi šampiona, a Salcburg će morati mnogo bolje ako želi da i posle osam mečeva igra u elitnom takmičenju.

U drugom meču dana golova nije bilo, ali to ne znači da je uzbuđenja manjkalo. Ipak, na kraju je Bolonja u premijernom učešću u Ligi šampiona kod kuće odigrala sa Šahtjorom 0:0.

A počelo je furiozno. Već u drugom minutu je dosuđen penal - Poš je srušio protivnika, pa je sudija Rohit Sagi pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Georgij Sudakov, međutim golman Bolonje Lukaš Skorupski je pročitao udarac i sprečio je Šahtjor da dođe do prednosti.

Na novu veliku šansu na ovom meču čekalo se do sedmog minuta prvog poluvremena, kada je Kastro izašao sam pred golmana Riznika, koji je pročitao udarac i sačuvao egal.

U drugom poluvremenu je više od igre imala Bolonja, pa je u razmaku od četiri minuta imala dve velike šanse preko Likojanisa i Kastra, međutim mreža je mirovala. Baš kao i posle još jednog pokušaja Kastra u 61. minutu, kada je lopta otišla pored gola.

Do kraja je Bolonja diktirala tempo, imala je više od igre, međutim rezultat se nije menjao, pa su italijanski i ukrajinski tim podelili bodove na startu Lige šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati