Beograd

Direktno.rs

25. 07. 2021. 12:12 5

Dokaz da je vlast štitila Belivuka još 2018. (VIDEO)

Broj mafijaških ubistava dostigao je rekordan broj 2018. godine, a dok su opozicija i javnost želeli objašnjenje, kao i da se nadležni pozabave ovom problemom, vlast je ćutala. Sada je jasno da se ovim ćutanjem i ućutkivanjem opozicije štitio Belivukov klan.

Obračun mafijaških grupa bio je najočigledniji u srpskoj prestonici, a svoju silu demonstrirali su između ostalog demoliranjem lokala i preuzimanjem splavova na kojima su se prodavali narkotici. Naprednjačka vlast i ovo je pokušala da zataška, a najbolji dokaz jesu sednice koje su se pre tri godine održavale u Skupštini grada Beograda.

Opozicija je još tada pokušavala da upozori na "monstruma" koji će iz ovoga proizaći.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i nekadašnji odbornik Saveza za Srbiju tada je izjavio da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu i da bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio da to "nije prava adresa". Đilas je tada istakao i da su građani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te da bi bilo normalnije da o stanju u gradu referišu, sada već bivši ministar MUP-a Nebojša Stefanović i direktor Policije.

Bivši odbornik u Beogradskoj skupštini i osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović pokušao je da apeluje na sve goru bezbednosnu situaciju u glavnom gradu.

- Samo pre nekoliko dana grupa od 20 ljudi, maskiranih, upala je u jedan centralni beogradski lokal, nanela ogromnu materijalnu štetu i telesne povrede ljudima. Sa evidentnim osećanjem nekažnjivosti i bez ikakvog straha od beogradske policije. Imamo osnovanu sumnju da se radi o nastavku reketiranja centralnih lokala u Beogradu, da se radi o nastavku borbe za monopol nad obezbeđenjem lokala i nad dilovanjem droge u centru Beograda... Molim vas da javnost zna i kolege da sam onemogućen da o temi bezbednosti pričam u skupštini grada. Neka vam služi na čast i odgovornost će pasti i na naš dom ako se ovakva situacija nastavi - pokušao je da upozori Jovanović na sednici te 2018.

Ostali odbornici su, međutim, gotovo horski sprečili njegov govor i odbili da o ovoj bitnoj temi raspravljaju. Sada je malo jasnije zbog čega je postojao toliki otpor vlasti prema rasvetljavanju obračuna u prestonici.

A otpor postoji i danas.

- A ponadao sam se da ću čuti po čijem nalogu je prekinuta sednica Skupštine grada Beograda iz oktobra 2018. godine, na kojoj je opozicija tražila da se govori o divljanju Velje Nevolje u Beogradu - kaže Jovanović nakon sinoćnjeg gostovanja predsednika Vučića na Pinku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati