Beograd

[ Izvor: N1 ]

27. 11. 2020. 18:53 0

"Beograd gori, Vesić se češlja - a Radojičić se krije"

"Skandalozno da na sednici Skupštine grada Beograda nema nijedne teme o pandemiji i lošoj situaciji u Beogradu. Grad gori, Vesić se češlja, a Radojičić se krije. Sve je to posledica javašluka, nebrige i nestručnih kadrova", kaže Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd".

 

- Mi smo kao građani otpisani, mi smo potrošna roba koja mora da se brine o svom javnom zdravlju. Mora da se uvede vanredna situacija, da grad sanira posledice ove krize - dodao je Veselinović.

Kako kaže, imamo veliki broj resursa koji mogu da se upotrebe da se olakša ljuidima.

- Ljudima koji čekaju da se obezbedi masovno i brzo testiranje, nema mesta u bolnicama ljudi će se lečiti kući, treba da se organizuje volonterski servis... Posle nekoliko talasa trebalo je da naučimo da nam je od najveće važnosti ulaganje u javnu infrastrukturu, zdravstvo.. Vučić i Malli se slikaju danas na kuli dok situacija s gubicima života pervazilazi sve zemlje na svetu - dodao je Veselinović.

 

Prošlo je šest godina od "Operacije šlauf", jednog od prvih kreativnih protestnih okupljanja, koji su postali prepoznatljivi znak pokreta "Ne davimo Beograd". 

- Počeli smo kao grupa entuzijasta i prerasli smo u jednu ozbiljnu političku organizaciju sa pretenzijama da povrati grad u ruke građana koji su ga izgubili. Mi smo krenuli da razvijamo organizaciju jer smo videli da grad ne odgovara potrebamna ljudi, opada kvalitet života, svaka usluga biva lošija. Ponudićemo ozbiljan set mera, šta mi vidimo da može da se popravi i kako naš grad može da bude dobro mesto za život svih. Kako da se prevezete od kuće do posla, kako da imate mesto u vrtiću, krov nad glavom, da ne udišete vazduh koji vas ubija - kaže on.  

Podseća da je Beograd, posle, kako navodi, godina sakrivanja koliki je javni budžet, napravio nešto što je fingirana rasprava.

- Napravio je sajt da se predlažu ideje, a ne zna se koliko je sredstava, to je samo njihova propagandna alatka - smatra.  

Na pitanje da li može da izdvoji neki dobar projekat u gradu, Veselinović kaže da mu je teško.

- Imamo istoriju kako izgledaju javne rasprave, glas građana ne želi da se uvaži, ne postoji debata, to je trend koji je započela SNS, za sve ono što se kaže da imate drugačije mišljenje i da se popravi, imate napade tabloida i cele te mašinerije - naveo je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati