Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

29. 02. 2024. 19:11 1

"Sprečićemo prekrajanje izborne volje"

"Ako SNS sutra bude imala većinu u beogradskom palamentu, mi ćemo sprečiti sednicu i formiranje vlasti, jer je to prekrajanje izborne volje", rekao je za N1 Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta.

Veselinović je, gostujući u emisiji Dan uživo, naveo i da je Srpska napredna stranka želela posle "ukradenih izbora" da pokaže da oni mogu da formiraju većinu u Beogradu sa SPS i Pokretom "Mi - glas iz naroda".

- Sada kada se "Mi - glas iz naroda" pocepao, kupovina još nekog odbornika iz tog pokreta bi predstavljala duplo prekrajanje volje građana i nadam se da SNS to neće raditi, jer bi time produbili političku krizu - rekao je on.

Međutim, ukoliko u petak SNS ipak bude imala većinu i proba da za formira vlast u Beogradu, Veselinović kaže da "do toga neće doći".

- Ako SNS sutra bude imala većinu, mi ćemo onda sprečiti sednicu jer je to prekrajanje izborne volje građana. To će biti demokratski otpor i pokazaćemo građanima kako to izgleda. Mi imamo spektar alata, mogućnosti i performansa koje ćemo upotrebiti. Verujte da će sutra nas 50 jasno poručiti delovanjem da to ne dozvoljavamo. Poštovaćemo instituciju u kojoj se nalazimo, ali verujte, imamo plan. I uspećemo u svojoj nameri - rekao je Veselinović.

Komentarišući preporuke ODHIR-a i reakcije vlasti na iste, Veselinović je objasnio da se predstavnici vlasti ponašaju "kao deca".

- Ponašanje premijerke i funkcionera SNS je kao ponašanja dece uzrasta od četiri ili pet godina. Oni su zažmurili na sve, i ako njih pitate ništa se ne dešava, a ulog je sa druge strane ogroman - pridružavanje EU, finansiranje iz evropskih fondova… Ukoliko vlast ne počne da primenjuje preporuke, a raspiše izbore, postoje dva scenarija. Prvi je da će to otvoriti još veće polje za polarizaciju i sukobe u društvu i to je jako ozbiljno. Drugi scenario je da se izađe na izbore u velikoj koaliciji koja bi obuhvatila studentske pokrete, razna udruženja, javne ličnosti, civilno društvo - objasnio je on.

Veselinović je istakao i da veruje da će predsednik Vučić ozbiljno shvatiti situaciju u kojoj se Srbija nalazi, odnosno, da je u pitanju "velika politička kriza", da je "loptica na strani vlasti", kao i da "atmosfera u društvu mora da se normalizuje".

- Niko ne želi sukobe na ulicama, kao i što niko ne želi da se izbori ne dese - zaključio je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati