Beograd

Direktno.rs

25. 09. 2020. 15:05 0

"Odustati od prodaje Sava centra, vrednost višestruko umanjena"

Centar za lokalnu samoupravu poziva gradsku vlast da odustane od prodaje Sava centra, budući da nije jasno obrazložen javni interes ovog otuđenja, kao i da je nova procenjena vrednost objekta višestruko umanjena u odnosu na onu koju je dao Gradski zavod za veštačenje 2016. godine.

Napominje se takođe da je Sava centar je 2016. godine bio procenjen na 108 miliona evra, a na današnjem neuspelom nadmetanju cena je bila 21.9 miliona.

- Podsećamo i da je 2018. godine jedan domaći investitor bio spreman da preuzme 49% Sava centra za 25 miliona evra, što otvara pitanje zašto se sad ceo objekat nudi za manje. Umesto da Sava centar prodaju na trećem nadmetanju po još nižoj ceni, gradske vlasti bi trebalo da organizuju javnu raspravu o tome da li prestonica treba da ima svoj kongresni centar i koji je najbolji model da se on renovira - zaključuje se u saopštenju Centra za lokalnu samoupravu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati