Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

10. 04. 2024. 18:34 2

Bugari kupuju Nišu telefonsku centralu

Postojanjem pozivnog centra, lokala i mogućnost preusmeravanja veze na mobilne telefone inspektora, Nišlije će dobiti informacije koje su im potrebne, rekao je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović prilikom potpisivanja ugovora o donaciji za izradu telefonske centrale. U pitanju je donacija Konzulata Bugarske koji će izdvojiti 39.500 evra i, kako kažu, na ovaj način pomoći Srbiji u nastojanju da se priključi Evropskoj uniji.

Načelnik Nišavskog okruga Petar Babović kaže da će novom telefonskom centralom moći da unaprede rad, da će inspekcijske i stručne službe imati nešto što do sada nisu, te da će nakon višedecenijskog korišćenja zastarele analogne tehnologije dobiti savremenu digitalnu centralu.

Investicija Konuzlata Bugarske deo je programa Pomoć za razvoj, rekao je konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev i poručio da će na taj način produbiti odnose dveju zemalja i pomoći Srbiji u nastojanju da se priključi Evrospoj Uniji, prenose Južne vesti.

- Prepoznali smo potrebu koja postoji u centrali i veoma je dobra stvar ovo što hoćemo da uradimo i na kraju će Niš imati najbolju telefonsku centralu na teritoriji Srbije. To je nešto čime možemo i mi da se ponosimo i Nišavski okrug. Saradnju ćemo nastaviti svakako, Konzulat Bugarske pomaže svim stanovnicima - rekao je Canev.

Vrednost donacije je 39.500 evra, a rok je devet meseci od dana potpisivanja ugovora. U Nišavskom upravom okrugu 11 ministarstava ima 19 inspekcijskih službi, a zaposleno je oko 130 ljudi, zbog čega zaključuju da će komunikacija građana sa republičkim inspekcijama biti brža i efikasnija nakon što projekat bude bio realizovan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati