Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

05. 04. 2024. 16:35 6

"Prodaja Generalštaba za prljav novac je prodaja duše"

Profesor književnosti u penziji, diplomata i političar Vladeta Janković gostovao je ove nedelje u podcastu Snaga uma na našem portalu. Govorio je o tradicionalnim vrednostima i zloupotrebi tradicije u dnevno političkim mahinacijama.

- U poslednje vreme to ima skoro otrovne oblike. Pre svega, užasna uvreda je postala eći nekome da je izdajnik. To jeste teška optužba, kad je opravdana. Kad je neopravdana to je neobično ružno i neobično opasno. Imate i te dnevno-politički motivisane poteze, koji su velika ljaga na licu sopstvenog naroda. Može li biti nešto sramnije nego potkazivati - upitao je Vladeta Janković.

- Jedan Vulin, crv od čoveka, koji sarađuje sa stranom službom i njoj prodaje gosta ove zemlje. On može biti ovakav ili onakav, ali vi ste mu dali gostoprimstvo, i vi ga uhodite i prodate ga onima koji će ga skratiti za glavu? Može li biti nešto ružnije - dodao je Janković.

- Hoće da prodaju Generalštab, zgradu koju su uništili Amerikanci, za prljav novac. Taj novac ne može biti čist, kad prodajete dušu i tradiciju za pare. To je ljaga na licu svog naroda. Sad sam namerno dao recentne primere, koji prirodno imaju političku boju. Hoću da se ogradim, ovo što govorim ne govorim sa političkom, opozicionom motivacijom, nego isključivo sa stanovišta za koje verujem da je moralno - istakao je Vladeta Janković u podcastu Snaga uma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati