Beograd

[ Izvor: Beta ]

27. 05. 2020. 14:25 3

"Očistićemo korupciju ubrzo nakon pada SNS-a"

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je spreman čitav paket mera koji će omogućiti da Beograd i Srbija u prvih šest meseci po padu Srpske napredne stranke sa vlasti budu "temeljno očišćeni od korupcije i kriminala".

- Garantujemo da će Državna revizorska institucija prerasti u Državni računovodstveni sud sa mnogo više izvršnih ovlašćenja nego sada, kao i formiranje Specijalnog tužilaštva za borbu protiv visoke korupcije - rekao je Jovanović u programu "Otvoreno", u kojem je učestvovao sa potpredsednikom Narodne stranke i poslanikom u Skupštini Vojvodine Borislavom Novakovićem.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, naveo je i da će biti znatno ojačana funkcija gradskog pravobranioca i da je za to zatražio tehničku pomoć od zvaničnika Čikaga tokom posete tom gradu krajem novembra 2019. godine.

- Pripremamo dokumetaciju o svim kriminalnim delima i pažljivo pratimo trag novca, što ćemo objaviti u 'Beloj knjizi o kriminalu i korupciji', čija je izrada u toku - rekao je Jovanović.

Novaković je rekao da su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov najbliži saradnik Slobodan Milić umešani u korupciju velikih razmera u tom gradu.

- Milićeva porodična firma 'S kapital', koju je 2013. godine osnovao sa početnim kapitalom od 1.000 dinara sada pravi cele komplekse zgrada i ima građevine u vrednosti većoj od 20 miliona evra. Izgradili su neselje Telepska dolina, a sada na sedam lokacija u Novom Sadu zaokružuju investiciju od 50 zgrada. Samo u ovom trenutku grade 19 zgrada - naveo je Novaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati