Beograd

Direktno.rs [ Izvor: sloga.org.rs ]

03. 04. 2020. 19:17 3

Sloga: Gori Vinča, evo i dokaza (VIDEO)

Iako je direktor JKP "Gradska čistoća" Beograd Marko Popadić najavio je krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata "Sloga", zbog kako je naveo "širenja straha i panike iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža", iz "Sloge" poručuju da njihove tvrdnje vezane za gornje deponije u Vinči podupiru video dokazi.

Veselinović je, prema Popadiću, zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu, i na Tviteru plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha, a da je on kao direktor preduzeća odgovoran za to.

JKP "Gradska čistoća" u saopštenju ocenjuje i da Veselinović u teškom trenutku za građane, koji su već dovoljno zabrinuti zbog koronavirusa, ispunjava "sulude nagone za nekakvim obračunom sa rukovodstvom preduzeća", pri tome, kažu, koristi laži.

Direktor tvrdi da na deponiji u Vinči nema požara, da je stanje uobičajeno i da se svi procesi koji događaju na deponiji su "posledica su prirodnih procesa sleganja zemljišta, što rezultira ispuštanjem prirodnih gasova".

 - Pored zabrinutosti sugrađana zbog epidemije izazvane virusom korona, ne smemo da dozvolimo unošenje dodatnog nemira i panike širenjem dezinformacija o stanju na deponiji u Vinči - istakao je on.

Međutim, iz Sindikata "Sloga" poručuju da snimak tvrdi drugačije i da - "ako laže koza, ne laže rog".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati