Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 02. 2024. 13:06 12

"Lažni šef SNS pokazao da ne brine o položaju zaposlenih"

Dok hiljade pripadnika Vojske Srbije zbog lošeg položaja i malih plata podnosi ostavke, lažni predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane u ostavci, Miloš Vučević, izlazi u javnost sa neverovatnom idejom o ukidanju sindikalnog organizovanja u vojsci. Ne zaustavlja se tu - predlaže slične mere i za policiju - izjavio je predsednik sindikata Sloga i narodni poslanik Stranke slobode i pravde Željko Veselinović, reagovajući na izjavu Miloša Vučevića koji je izašao u javnost sa idejom o ukidanju sindikalnog organizovanja u vojsci.

- Ova izjava pokazuje ne samo koliko lažni SNS šef ne poznaje ulogu i značaj sindikata u demokratskom društvu, nego i koliko Srpska napredna stranka ne brine o položaju zaposlenih. Sada je mnogo jasnije zašto država nikada nije reagovala na sva kršenja prava radnika i to što u mnogim firmama u Srbiji danas imamo maltene robovlasnički odnos.

- Svojim neodgovornim i besmislenim izjavama Vučević jasno pokazuje da režim nema stvarnu nameru napretka ka članstvu u Evropskoj uniji u kojoj su prava zaposlenih i pravo na sindikalno organozivanje jedan od postulata na kojima unija počiva - izjavio je predsednik sindikata Sloga i narodni poslanik Stranke slobode i pravde Željko Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati