Beograd

[ Izvor: Beta ]

05. 02. 2020. 13:53 0

"Sačuvajmo naš parkić" predali inicijativu za status zelene površine

Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predstavnica inicijative "Sačuvajmo naš parkić" Milena Popević predali su danas gradskim vlastima inicijativu da se status zelene površine dodeli jednom malom parku na Banovom brdu, u Beogradu, gde je planirana izgradnja zgrade zbog čega su stanovnici protestovali.

Manojović je kazao novinarima ispred Skupštine grada Beograda da zahtevaju da taj park dobije status zelene površine i predlažu kao "najbolje rešenje", a da gradska uprava investitoru dodeli "drugi plac identične vrednosti gde će moći da gradi".

Po njegovim rečima, taj park je jedina zelena površina ispod Požeške ulice i koristi se 50 godina.

- Imali smo veliku seču stabala u Beogradu, a grad će konkurisati za zelenu prestonu Evrope. Evo našeg malog, skromnog doprinosa toj inicijativi koju je najavio gradonačelnik Beograda (Zoran Radojičić) - naveo je Manojlović.

On je odbacio tvrdnje investitora da članovi te inicijative ne žele da razgovaraju sa njim i naveo da su oni insistirali da razgovaraju uz pomoć Opštine, a "ne po kafanama".Predstavnica inicijative "Sačuvajmo naš parkić" kazala je da stanovnici Banovog brda "gube prava na vazduh, na svetlo", i pravo "da se deca igraju na zelenoj površini".

Investitor "Niva Bilding" ranije je rekao da je legalno došao do parcele na kojoj je sada mali park, i da će tu da podigne zgradu, kao i da poseduje sve papire. Međutim ne želi da ta dokumenta pokaže ni građanima koji se bune zbog izgradnje, rekli su njihovi predstavnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati