Život

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 07. 2023. 08:29 23

Beograđanin u Dubrovniku poručio kafu: O potezu konobara Hrvati bruje

„Srbin u Dubrovniku, utisak“, tema je koju je na hrvatskom Redditu pokrenuo jedan Beograđanin nakon samo jednog dana provedenog u tom gradu. To mu je, po svemu sudeći, bilo dovoljno za doživljaj za pamćenje – i prepričavanje.

„Juče sam došao iz Dubrovnika, proveo jedan dan. Generalan utisak je da su svi jako ljubazni, prodavačice, konobari, svi redom. Cene su veće, je*i ga to je ipak ekskluzivno mesto, mada nisam naišao na čuvenu skupu kafu u Dubrovniku. Poručio sam kafu u samom centru starog grada, na onom glavnom šetalištu. Poručio sam espreso sa mlekom, i još objašnjavam konobaru nešto, on me pita da li da stavi u veću šolju, ja mu pričam itd…..čuo je moj srpski/beogradski akcenat. Doneo račun, i kaže „evo sa popustom malim“, ja pogledam cena 2,8 evra. Da li je on dao meni popust jer sam „naš“, ili je bio neki happy hour nemam pojma. Ali to je stvarno bilo prepovoljno za takvu lokaciju piti kafu“, konstatovao je.

Što se tiče samog grada… „Dubrovnik kao Dubrovnik, je nešto najneverovatnije, bio sam na zidinama, grad je prekrasan. Već sam se očekivao da bude lep, ali Dubrovnik je zaista nešto posebno. Iznenadio sam se da ima i pravoslavna crkva svetog blagovještenja u samom centru. Niko mi nije razbio kola, sve je bilo fenomenalno. Veliki pozdrav iz Beograda“, zaključio je.

Mnogi su se javili da mu objasne da je dobio „popust za domaće“ („Meni daju uvek kad odem u Hrvatsku“), te da su „svi normalni ljudi dobrodošli kod drugih normalnih ljudi“, a „možda je i konobar bio Srbin, mnogi dolaze raditi sezonu…“

Ipak, čini se da su neki bili iznenađeni što uopšte ima potrebu da napominje da mu „niko nije razbio kola“.

„Simptomatično da svako toliko dolazi ovakav post, zar je stvarno kod vas takav loš dojam o Hrvatskoj?“, pitaju se.

„Vezano za to, baš mi bude bizarno kad neko iz Srbije dođe pitat treba li se brinit ka turist u Hrvatskoj. Razumin zabrinutost al brate šta nas pitate, pa di su svi ovi Srbi šta ih je puna Dalmacija svako lito? Svi prešućuju da su bili u Hrvatskoj ili? Kad bi tija ić u Beograd ne bi pita Beograđane nego poznanike koji su bili gori, a ima ih sigurno 20tak“, jedan je od komentara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati