Život

S. M.

03. 08. 2020. 19:37 0

PRVI PUT VIDEO SINA Muž preminule porodilje skrhan: Ni sahranio je nisam

- Boli me glava, ne mogu više. Evo, danas sam prvi put video našeg sina. Doktor kaže da je dobro i, hvala bogu, tako će i ostati. Boli to što nisam otišao na sahranu supruge, a za to su krivi Makedonci koji nisu hteli da uzmu u obzir moju situaciju, ali i naši, jer nisu uvažili zahtev za hitno testiranje i hitan rezultat - kaže za Direktno.rs Branislav Ivanović, suprug porodilje Brankice preminule od posledica korone u niškom Kliničkom centru.

Slomljen bolom Branislav Ivanović iz Vranja, čija je supruga Brankica Gigovski Ivanović (35) iz Kumanova preminula u KC Niš 28. jula usled koronavirusa, nakon što je prevremeno obavljen porođaj i rođen dečak težak 920 grama. Brankica, koja nije imala srpske papire, preminula je 28. jula, a već 30. su je sahranili. 

Za svoju situaciju kaže da su krivi Makedonci, ali i naši, jer nisu hteli da sagledaju njegov problem. Kada je čuo kada će biti sahrana, odmah je otišao da uradi test, ali rezultat testa je zakasnio, a bez njega nije mogao da uđe u Makedoniju. 

- Iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje moj bris za PCR test je poslat kao urgentni, jer mi je rezultat bio potreban kako bih prešao granicu i prisustvovao sahrani supruge, ali niko taj zahtev nije uvažio. Čekao sam rezultat, nadao se i moja supruga je sahranjena bez mene - očajan je Branislav.

- Za sve se moglo, ali za mene niko nije smogao snagu da kaže: "Tom čoveku je trenutno najteže u Srbiji, dajte da mu pomognemo da bar sahrani svoju suprugu", niko - razočaran je naš sagovornik.

Test je stigao tek 31. jula, dan pošto je Brankica sahranjena u rodnom Kumanovu. Sahranjena je tamo jer još  nije imala srpsko državljanstvo. Čak se lečila bez dokumenata, koji su stigli, tek pošto je preminula.

Ostavljen na milost i nemilost birokratije, šoka i tuge, Branislav je potpuno sluđen i teško se nosi sa situacijom. Sada ga jedino motiviše da će njihova beba da bude dobro i da će uskoro da ga uzme i dovede kući.

Lavovska borba za bebu

Brankica Gigovski Ivanović neposredno pre smrti, bila je negativna na virus korona, iako je ranije u niškom Kliničkom centru primljena zbog pozitivnog testa. Zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, kako bi spasli bebu, lekari su je 27. jula uveče porodili carskim rezom na početku sedmog meseca trudnoće. Rođen je dečak težak svega 920 grama, koji je odmah smešten u inkubator, negativan je na koronu i sada je stabilno. Danas, odnosno 3. avgusta, Branislav je prvi put video sina. Još uvek ne zna kako će se zvati, jer kako kaže, kum će dati ime.

- Nisam otišao kod kuma, on žive dalje od nas, nedaleko do Leskovca. Brankica i ja nismo razmišljali o imenu, kako kaže kum - kazao nam je Branislav.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati