Kuhinjica
13. 03. 2025. 07:00 0
Pita bez kora koja se lako pravi! Nema konkurenciju
Kad god nam se priprema neko jelo kao obrok ili poslastica, uvek pribegavamo onim lakšim, brzim receptima koji nam neće oduzeti mnogo vremena i koji nam neće uspeti iz drugog, trećeg pokušaja.
Ova slana poslastica zasitiće vas i biće toliko ukusna da će sigurno odmah nestati iz tepsije.
Priprema ove slane pite ne zahteva mnogo vremena, jer je i brza i jednostavna, a domaće pite su oduvek bile omiljene na našim prostorima.
Sastojci:
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 3 tikvice srednje veličine
- 200 ml jogurta
- 80 ml ulja
- so i biber, mirođija i po ukusu
- kačkavalj po želji
Priprema:
Umutite jaja, oljuštite tikvice i isecite ih na kockice, dodajte jaja. Pomešajte s uljem i jogurtom. U smesu dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.
Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, dok ne porumeni.
Komentari 0
ostavi komentar