Život

Direktno.rs

18. 06. 2020. 11:27 1

"Ne primaju KOVID TRUDNICE, ne daju u privatne klinike, kako ću na CARSKI"?!

"U devetom sam mesecu trudnoće i imam koronavirus. Nakon tri dana gripa i groznice, stigli su rezultati testa. Ono što mi pravi veći problem od samog virusa je birokratija i procesi koji su izmišljeni sad pred izbore, po principu "pravimo se ludi", podelila je na svom Fejsbuk profilu Marina Mateković, Užičanka, koja živi u Beogradu.

- Već tri dana se "sastavljam sa životom" od temperature, kašlja, teškog disanja i glavobolje. Nije lako, posebno u mom stanju, ali nadam se da će i to proći uskoro. Počela sam da se oporavljam polako, pa verujem da će sve proći kao bilo koji teži grip. Drzimo fige. Ono što mi pravi veći problem je - birokratija i procesi koji su izmišljeni sad pred izbore, po principu "pravimo se ludi", a stanje je sledeće - ne smem da odem u Dom zdravlja. Ne primaju kovid 19 trudnice. Verovatno CTG neću raditi do porođaja... - piše ona.

Kao još jedan od mnogih problema sa kojima se susrela Marina nabraja i porodilište u Višegradskoj, koje ne sme da je primi jer, kako su njoj rekli, nisu opremljeni, a ona u toj ustanovi ima zakazan carski rez, jer je visokorizična trudnica.

"Jednostavno su me 'oduvali' telefonom", dodaje ona.

- Privatne klinike, takođe, ne smeju da me prime. Znači - ne možeš ni da platiš da rešiš problem. Infektivna klinika ne prima ljude, jer vodi računa da broj ne prođe preko 200-300 zbog medija. Inače, dobila sam informaciju da je na hiljade zaraženo i na kućnom lečenju. Primaju samo ove najozbiljnije bolesnike. Da bi se testirali i dobili na vreme rezultate - nije dovoljno da budete u mojoj situaciji, trudni do zuba. Mora da se pripreti medijima, direktno Torlaku - i onda rezultat bude za tri dana. Da ste Ceca ili mali Arkan, dobili biste za dva sata, naravno. Postoji i brzi test - ali je upitna njegova preciznost. Najbolje je uraditi bris tj. PCR.

Ah da, Ministarstvo je naprasno "zabranilo" testiranje u privatnim laboratorijama, ističe Mateković. 

To možemo samo okarakterisati kao strah države, koja isključivo kontroliše brojke zaraženih odnosno umrlih od posledica korone.

- Finalno, nijedno porodilište zvanično više nije kovid-19 porodilište. Jer pobogu, "nema više epidemije", ne treba nam. Ostaću kući i izlečiću se sama, ne sumnjam u to. Ali priznaćete - cela ova situacija jako smrdi. A mi kao ovce, puštamo da nas "voze na klanje" do sledećeg karantina, bez zdravstvenog sistema koji može to da izdrži, izmanipulisanog do ludila od strane ekipe na vlasti. Jer im se može... brinu sa "našu decu" i tako to... To me jako ljuti! Brinem se, zašto ova ljutnja nije masovna i šta su nam to uradili sa mozgom - pa smo postali tako letargični.

"Dobila sam informaciju iz Doma zdravlja da se kontakti, ukućani više ne testiraju. Znači neko živi sa mnom i ide na posao, ili vrtić i to je sasvim ok", zaključila je ona u svojoj objavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati