Život

Direktno.rs

01. 04. 2020. 10:37 2

Trudnicu sa temperaturom 39,7 slali iz bolnice u bolnicu

Trudnicu u šestom mesecu trudnoće, sa temperaturom 39,7 u jeku koronavirusa u Srbiji, šetali su iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, uz reči "primamo samo one koji imaju dijagnozu" i "mi ne testiramo, idite u Infektivnu". 

 

- Drugarica moje kume, 39.7 temperatura, bol u grlu, šesti mesec trudnoće i dva mala deteta kod kuće. Kažu joj, idite u Dom zdravlja. Zatim je pošalju u Zemunsku, tamo joj kažu "pa mi ne primamo pacijente za dijagnostiku, samo one koji već imaju dijagnozu". Pošalju ih u "Dragiše Mišović" da se testira na Covid - 19 (kažu ne zvuči kao korona, ali ne znamo da li je ili nije). Tamo joj kažu "mi ne testiramo, idite u Infektivnu - napisala je jedna žena na Tviteru.

Kako kaže, pre toga su trudnicu poslali u "Narodni front" jer je trudna.

- Tamo je, naravn,o ne prime, odnosno kažu "mi ne možemo ništa". Konačno, odu do Infektivne. Kuma ode da čeka red umesto drugarice, jer je ova sad već iscprljena užasno. Tamo red, svi se naslonili jedni na druge, ni makac se ne pomeraju. Konačno kad je stigla na red, objasnila šta i kako, kaže joj sestra ili doktorka: "Mi ćemo uraditi sve što možemo da ona ne dođe ni sa kim u kontakt i da prođe preko reda. Ali ako uđe, a nema kKoronu, veoma su malo šanse da izađe odavde bez nje. Vi odlučite da li ćete da se izlažete takvom riziku - napisala je ova žena. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati