Poznati

I. V.

19. 08. 2021. 13:50 3

Šest meseci bez Đoleta: Danas su sve zvezde predaleke

I mada imam neke svoje trikove kako da ne mislim o tome, postoje stranice u kalendaru kad mi nema gde... Šest meseci je proletelo kao munja, šest meseci praznine, bez velikog, najvećeg Đorđa Balaševića. More je od tog 19. februara nemirnije, a nebo puno crnih oblaka.

Kao što je 11. maja 1953. godine Bog upro prstom na Đoleta i rekao "ovaj će obeležiti generacije", tako ga je i poslao na nebeske visine 19. februara 2021. Da nas odozgo gleda i šeretski proziva, pravi stihove i rimuje za svoju dušu. Onako kako samo on zna...

Bez Balaševića ništa ne može i neće biti isto. Od Vardara do Triglava. Nigde! Ni u Žablju, ni u Virovitici, ni u Sava centru, ni u Puli i Skoplju... Dugih je to šest meseci, praznih, ali ostavio nam je, recimo ovo...: “Ja sam neko sasvim običan, manje bitan, samo jedna mala duša na ovome svetu, ali opet, ja sam neko ko je ceo svoj svet video u tebi.”

Panonski mornaru i večiti dečače iz Novog Sada, čekati na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima. I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu, a tako daleko. Od tebe. I ti od nas.

Ti si uvek znao najlepše reči, ti si čak i ćutao više od svih. Ti si imao smeh koji sve leči, ti si od psovke načinio stih.

U oblacima ne živi niko. Samo neostvareni snovi.

Do viđenja, Đole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati