Poznati

Direktno.rs

16. 06. 2021. 15:09 1

Olivera Kovačević: Bila sam žrtva prevare

Novinarka, autorka i urednica zabavnog programa Javnog servisa Olivera Kovačević rekla je za magazin "Story" da je svojevremeno bila žrtva velike internet prevare, a prokomentarisala je komentare o lošem tretmanu emisije Vesne Dedić koja je posle višegodišnjeg rada na Radioteleviziji Srbije (RTS) napustila tu kuću.

- Više od godinu dana internetom kruži moj lažni intervju na pet strana koji detaljno opisuje moje navodne zdravstvene tegobe i reklamira preparat koji me je kobajagi spasao, a da je sve izmišljeno, od reči do reči. Svakog dana neko me pozove da me pita da li je taj preparat dobar, pa ih upozorim da je laž sve što tamo piše, osim moje fotografije. Tu prevaru sam prijavila policiji, ali pošto je sajt na kojem se nalazi ovaj lažni intervju registrovan negde u Americi, procedura njegovog skidanja sa interneta veoma je komplikovana - izjavila je Kovačević za magazin "Story".

- Zamislite dokle smo došli da morate toliko da lažete da biste prodali neki nazovi lek - pita se Olivera.Ovo, kako kaže, nije prvi put da joj se nešto ovako dešava.

- Isto tako, preko mene i mog izmišljenog razgovora s Novakom Đokovićem reklamirli su bitkoin. Problem je što su to sive zone internet piraterije i još uvek nema efikasnog načina za obračun s njima - govorim Olivera Kovačević za pomenuti magazin.

Na pitanje o autorki emisije "Balkanskom ulicom" Vesni Dedić koja je neretko govorila o lošem tretmanu na RTS-u, posle čega je stigao odgovor da se njene emisije i dalje emituju u specijalnim prilikama, Olivera Kovačević kaže sledeće:

- Ako emitujete emisiju nekog ko je dugi niz godina radio na RTS-u, ljudi kažu da nemate ništa bolje. Ako je ne emitujete onda ste zavidljivi i zli jer ne želite da iskoristite nešto što je u arhivi RTS-a. Odlučite sami šta je ispravno. Smatramo da arhiv naše kuće treba koristiti kad god prilika to zahteva i da autoru treba da je čast kada se njegova emisija reprizira jer je to izvesna pohvala njegovom radu.

Govorila je urednica zabavnog programa o kritikama da je Javni servis sa više posvećenosti trebalo da prati Evroviziju i navela da se svakoj delegaciji koja je predstavljala Srbiju posvećivani svi resursi, a da je u poslednju uloženo najviše novca do sad.

Na pitanje da li je to odgovor i pevaču Aci Lukasu i drugim javnim ličnostima koje su je oštro kritikovale u javnosti i dovele u pitanje poziciju glavne urednice zabave, Olivera Kovačević je rekla: "Budite milosrdni, ne tražite od mene da se vinem na te visine intelektualnog promišljanja i logičkog zaključivanja."

Upitana šta joj je prioritet u pedestim, iskusna novinarka rekla je da su to zelena trava pod nogama i manjak pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati