Poznati

I. D.

01. 02. 2021. 18:16 1

Tika Stanić: Alkohol je zlo, prsti su mi se kočili

Glumac Tihomir Tika Stanić godinama se borio sa alkoholizmom, a ovih dana bez ustručavanja govori kako je prevazišao ovaj problem.

- Pio sam mnogo. Voleo sam da pijem, ali sam prestao. Snagom svog karaktera i volje sam prestao. Dok sam pio, mislio sam da je to vrlina, to je pogrešno vaspitanje. Svi veliki glumci koje sam voleo su pili, pa sam mislio da se tako postaje glumac. Nema veze nikakve - ispričao je Stanić.

Glumac je naveo da se na našim prostorima konzumiranje alkohola ne posmatra kao nešto problematično.- U mojoj porodici meni nikad niko nije rekao da ne pijem, već da ne pijem toliko. Kao da je piće nešto dobro u malim količinama, ali nije dobro. To je otrov, zamuti mozak, uništava porodice, to je zlo - rekao je Tihomir i dodao:

- Sad ja ovo kad kažem, moji će drugovi reći da sam se našao ja koji sam toliko popio da pričam. To je zlo, kao što uništava droga. Pošto je to uzelo maha, ja već nisam mogao da funkcionišem ako ne popijem, prsti su mi se kočili, postala je moja fiziološka potreba. Kada sam shvatio da mogu bez toga, onda sam video da mogu mnoge stvari da uradim za koje sam na prvi pogled rekao da nisu moguće - priznao je on u intervjuu za "Kurir".Stanić se osvrnuo i na jednu epizodu iz prošlosti kada je dobio "vetar u leđa" u vezi sa odlukom da prestane da pije.

- Jedna doktorka mi je rekla dok mi je gledala zenicu oka da imam tip oka koji je izumro i da ja mogu da pomeram planine. Poverovao sam u to. Moja ćerkica, koja je prisustvovala tom pregledu, me je pitala da li ne vidim da me ona muva. Znate kako, kad čovek čuje lepe stvari sklon je brže da poveruje u to, nego kad sluša ružne - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati