Poznati

Direktno.rs

26. 06. 2020. 14:56 1

Pevač sumnjičav: Teorija zavere ipak istina?

Pevač Robi Vilijams uzburkao je javnost izjavom da nije siguran da je poznata teorija zavere "Pizzagate" neistinita.

Robi Vilijams je tokom svoje više od 20 godina duge karijere često uživao pažnju svetskih medija, kako zbog svoje muzike, tako i zbog svojih "nesmotrenih" izjava. Nije ni čudno što je u nedavnom intervjuu podržao teoriju zavere za koju je Njujork Tajms utvrdio da je neistinita, s obzirom na to da je ranije često govorio i o tome da veruje u postojanje vanzemaljaca, odnosno da američka vlada krije dokaze o tome.

Sada je u bizarnom intervjuu pozvao na ponovno razmatranje teorije "Pizzagate".

Teorija zavere pod nazivom "Pizzagate" nastala je 2016. godine, na osnovu dva "dokaza". Ubrzo nakon izbora Donalda Trampa za predsednika SAD, Vikiliks je objavio prepisku američkog političkog konsultanta Džona Podeste i gubitnice izbora Hilari Klinton. Podesta je tada radio na izbornoj kampanji Klintove, a u mejlovima se više puta spominjala reč "pica" u bizarnim kontekstima, što je dovelo do toga da teoretičari zavere zaključe da je u pitanju kodiran jezik kojim se nešto prikriva.

Praviti picu, organizovati sastanak vezan za picu i nabaviti picu na sat vremena, zaista zvuči čudno i podgrejalo je teoriju da se radi o pedofilskom krugu u samom vrhu Demokratske stranke. Dodatni "dokazi" odnosili su se na slike koje su visile u piceriji Comet Ping Pong u Vašingtonu u kojoj su često ručali visoki funkcioneri ove stranke, pa i sam bivši predsednik Barak Obama. Umetničke slike koje su se nalazile na zidovima ove picerije prikazivale su neobične ljudske i dečije figure.

Kasnije je otkriveno da su slike delo umetnice Kim Nobl koja je kroz njih "govorila" o svom iskustvu seksualnog zlostavljanja u detinjstvu.

Ipak, sve ranije "informacije" dovele su do potpunog ubeđenja da je u pitanju zataškavanje ogromnog zločina, a cela teorija je kulminirala upadom mladića iz Severne Karoline u ozloglašenu piceriju. On je bio odlučan u svojoj nameri da oslobodi "zarobljenu decu", ali je ubrzo priveden, a dokazi o tim tvrdnjama nisu otkriveni.

Ipak, Robi je ubeđen da se radi o zaveri i da je istina zataškana.

- Da, nije postojao podrum u toj konkretnoj piceriji. Ali, to nije dokazivanje neistinitosti koje ja želim, kao građanin, kao ljudsko biće koje misli: "Hej, ovaj deo priče nema smisla, o čemu se ovde radi?". Niko ništa nije pitao i nema dovoljno odgovora. Cela ova priča je uokvirena kao "lažna vest". A ona to nije - zaključio je pevač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati