Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

22. 02. 2024. 21:02 4

Pretnje vaspitačicama vrtića zbog teoretičara zavere

Nakon što je teoretičar zavera Saša Borojević targetirao vrtić u Temerinu zbog projekta o rodnoj ravnopravnosti, zaposlenima stižu brojne uvrede i pretnje.

U vezi sa projektom u temerinskom vrtiću oglašavao se i takozvani Sindikat zaposlenih policije, koji se ranije pojavljivao u javnosti kao zastupnik antivakserskih stavova, a poznat je i po tome što je tužio oko 300 škola zbog poštovanja odluke o nošenju maski tokom pandemije koronavirusa.

Kako su objavili na svojoj Fejsbuk stranici, oni su Predškolskoj ustanovi "Veljko Vlahović" poslali zahtev za pristup informaciji sa pitanjem da li se u ovom vrtiću sprovodi "Genderbest" projekat, iako je ova obrazovna ustanova jasno na svom sajtu istakla da se sprovodi i šta on podrazumeva.

U zahtevu za pristup informaciji nisu konkretno tražene informacije, kako je to propisano zakonom, već su prvo iznete tvrdnje da navedeni projekat decu uči "da devojčica može da se zaljubi u devojčicu", "da dečak može da ostane u drugom stanju" i slično.

Postavljena su pitanja da li su obavešteni roditelji i da li su oni dali saglasnost, "da li je projekat sproveden po nečijem naređenju i čijem".

Kako se može videti na društvenim mrežama, u lokalnim Fejsbuk grupama, na nalogu Borojevića, pa i na zvaničnoj stranici vrtića Predškolske ustanove "Veljko Vlahović", direktorki vrtića i vaspitačicama koje su učestvovale u programu upućivane su razne uvrede. Sve to nakon što su Borojević i sindikat krenuli da se "bave" ovom temom.

Građani su direktorku nazivali "pe*eruša", optuživali vrtić za širenje "bolesnih zapadnih ideja", pisali im da će ići "doživotno u zatvor za skrnavljenje prirodne svesti nad malom decom", a prećeno im je i "govnenom motkom preko leđa".

Jedan komentator je čak napisao i "sve pare koje ste dobili da potrošite na lečenje raka". U više komentara aludiralo se i na to da se zna ko su direktorka "i ostali pa znate gde da ih tražite".

Kako je sve počelo?

Sve je ovo počelo kada je Saša Borojević na svom Fejsbuk nalogu na kom ima 33.000 pratilaca objavio video u kom navodi da je iz Temerina dobio mejl u kom roditelj kaže da se u PU "Veljko Vlahović" u Temerinu sprovodi "Genderbest izgradnja rodne ravnopravnosti od samog početka".

On je u istom snimku, bez dokaza o sadržaju projekta, rekao da se u okviru njega uče da "dečak može da ostane u drugom stanju, da devojčica može da se zaljubi u devojčicu, da svako može da ima dve mame i dvojicu tata".

Nije stao na tome, pa je nastavio da objavljuje postove u kojima optužuje ovu predškolsku ustanovu. Takođe je podelio i video koji je PU objavila nakon višednevnog targetiranja u kom direktorka i vaspitačice poriču ove optužbe i pričaju o sadržaju projekta uz pitanja "sa kojim ciljem se sprovodi ovaj projekat i zašto roditelji nisu pitani za saglasnost".

Kako je sam Borojević u prvom videu na ovu temu naveo, mejl sa obaveštenjem o ovom projektu dobio je od roditelja čije dete ne ide u taj vrtić i koji je samo gledao sajtove vrtića kako bi odlučio gde da upiše dete i onda je naišao na obaveštenje o ovom projektu, koje se nalazi na sajtu.

U jednoj temerinskoj grupi nekoliko roditelja je napisalo da je ova tema pomenuta na roditeljskom još prošle godine, kao i da ima detaljno na sajtu sve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati