Muzika

Direktno.rs

12. 05. 2021. 12:55 0

Istorijska dodela BRIT nagrada: Trijumf žena

Dodela BRIT nagrada održana je u Londonu u O2 areni, što je prva muzička manifestacija koja se dogodila na tom mestu posle duže od godinu dana.

Little Mix se upisao u istoriju kao prvi ženski bend koji je osvojio nagradu za najbolji britanski bend, kao i Tejlor Svift koja je prva žena koja je nagrađena priznanjem Globalna ikona. Njen dolazak nije bio najavljen, pa su gledaoci bili iznenađeni kada se pojavila na sceni.

Na ovogodišnjoj manifestaciji bilo je publike od 4.000 ljudi, čiji je domaćin bio komičar Džek Vajthal.

Publika u zatvorenom prostoru nije morala da se udaljava niti da nosi maske kada sede. Ipak, svi su morali da pokažu negativan test na koronu da bi ušli na dodelu.

Emitovan je video u kom se pojavljuje Selena Gomez pre govora Tejlor Svift:

- Želim da se zahvalim prijateljima i porodici, oni tačno znaju ko su. Njihovo se mišljenje o meni nikada nije promenilo bez obzira kakvo je mišljenje o meni u javnosti bilo. Ako sam naučila nešto, to je da morate svakodnevno da se osvrćete oko sebe i vodite računa o ljudima koji su uvek verovali u vas i i uvek ih cenite zbog toga.

Uprkos tome što su ženske grupe vitalni deo muzičke istorije Velike Britanije, nijedna od njih nikada nije proglašena za najbolju grupu – sve do sada.
Grupa Little Mix proglašena je najboljom britanskom grupom na dodeli nagrada BRIT, održanoj 11. marta u Londonu. U konkurenciji su bili the 1975, Bicep, Biffy Clyro i Young T & Busey.

Devojke su se prvi put pojavile na događaju kao trojac, a u govoru su se zahvalile i nekadašnjoj članici Džesi Nelson, ali i drugim ženskim grupama.

- Zahvaljujemo se našim neverovatnim fanovima, naravno Džesi i našem sjajnom timu. Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Svedoci smo dominacije belih muškaraca, mizoginije, seksizma i manjak različitosti - počele su devojke.

- Ponosne smo što smo se održale zajedno, ostale na zemlje, okružile se jakim zemljama i sada smo glasnije nego ikada pre - počele su devojke govor. „Činjenica da nijedna ženska grupa nikada nije osvojila ovu nagradu dosta govori i zbog toga ova nagrada nije samo za nas već i za Spice Girls, Sugababes, All Saints, Girls Aloud, sve sjajne ženske grupe. Ovo je za sve vas,“ rekle su.

Na Tviteru su im na pobedi brzo čestitale Spice Girls i Sugababes.

Dodela nagrada Brit prvi put je održana 1977. godine i od tada ima za cilj da predstavi i proslavi najbolje iz britanske muzičke industrije godišnjim nagradama, nastupima uživo i čuvenim crvenim tepihom.

Sinoć održana dodela nije bila ništa drugačija: zvezdana lista gostiju i više od 4000 ljudi u O2 areni u Londonu – i spektakl je zagarantovan.

U nastavku pogledajte ko je šta obukao na dodeli:

Dua Lipa

Boj DžordžArlo Parks

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati