Muzika

Direktno.rs

01. 06. 2020. 19:35 0

Pevačica osula paljbu: "Hoćete li je**no ućutati?"

Američka pevačica Bili Ajliš izrazila je svoj bes preko Instagrama uoči protesta koji ne prestaju u SAD zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Mlada pevačica Bili Ajliš koja je nedavno osvojila ceo svet albumom "When We Fall Asleep, Where Do We Go?" koji joj je doneo tri Gremi nagrade, osula je paljbu po jednoj grupi nezadovoljnih američkih građana.

U pitanju su pojedinci koji ne vide svrhu postojanja aktivističke grupe, ali i samog slogana "Black Lives Matter". Radi se o poruci koja upućuje na važnost života crnaca koji gube živote suočeni sa nasiljem od strane policijskih snaga.

- Pokušavala sam ove nedelje da pronađem način na koji bih ovo pažljivo poručila. Imam ogromnu platformu i stvarno se trudim da imam poštovanja prema svima, da promislim šta ću reći i kako ću reći... Ali, samo ću početi da govorim. Ako čujem još jednu osobu da govori ""aLL liVeS maTtEr" (svi su životi važni) još jedan je**ni put, izgubiću je**ni razum - napisala je pevačica i dodala:

- Hoćete li je**no ućutati???? Niko ne govori da vaš život nije važan. Niko ne govori da vaš život nije težak. Niko bukvalno ne govori ništa o vama... A vi kreteni pronalazite način kako da sve bude o vama. Ovo nije o vama. Prestanite sve vrteti oko sebe. Vama ne treba ništa. Vi niste u opasnosti - objasnila je Ajliš.

Nastavila je s dečjom analogijom, jer "je to jedino što će ti kreteni razumeti", o tome da kad se neko iseče po ruci niko ne očekuje da Hitna pomoć stavi flaster na svačije ruke ili kad gori nečija kuća, niko ne očekuje da vatrogasci obiđu svaku kuću u ulici jer su sve kuće važne.

"Slogan #BlackLivesMatter ne znači da drugi životi nisu važni. Samo ukazuje na činjenicu da društvo očigledno misli da crni životi je**no nisu važni. A je**no su važni - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati