Film i TV

Predrag Đukanović

18. 01. 2020. 08:07 0

Šahovski velemajstor zalajao na Kustendorfu

Kada bivšeg evropskog šampiona u šahu Vladislava Tkačieva, na duel pozove šampion sveta "chess boxinga" Karl Stragnel usred Drvengrada, tokom održavanja "Kustendorfa", taj okršaj ne može da ne izazove pažnju. Pogotovo, ako je ulog da onaj ko izgubi mora da laje pred punom kafanom, a na težini ovom okršaju daje startna prednost koju je Tkačiev prepustio rivalu.

 

Dogovor je bio da na šahovskom satu Tkačieva bude minut i 30 sekundi, dok je Stragnelu prepustio tri minuta. Svaki put kada Tkačiev pobedi, na njegovom satu bi se vreme smanjilo za deset sekundi. Ukoliko njegovo vreme stigne do 50 sekundi, pre nego ga rival pobedi tri puta, rival je dužan da laje.

Sa druge strane, ukoliko Tkačiev izgubi tri puta, pre nego pobedi četiri sa gotovo tri puta manjim vremenom, bivši evropski šampion dužan je da zabavlja lavežom kafanu.

Sa puno tenzije počeo je meč. Brzomisleća dvojica su igrala neverovatno spretno i sigurno, ali je Tkačiev bio taj koji ima magiju u rukama. Pobedio je prvu partiju.

Već u drugoj partiji, Tkačiev biva nešto nervozniji. Ustaje prilikom poteza, Stragnel se buni, ali mu pobuna nije previše pomogla. Ponovo je izgubio.

Sreća se ipak okrenula. Englez je zaigrao u trećem meču oslobođenije nego do tada, dok je Tkačievu pala koncentracija. Velika radost za Stragnela. 

Međutim, iskustvo Tkačieva je neverovatno. Njegovi potezi takođe. Počeo je da igra zaista neviđena  otvaranja i matiranja, i uspeo je da savlada rivala i sa samo minutom na svom satu.

Epilog, velemajstor u "chess boxingu" je morao da laje pred prepunom kafanom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati