Ostali sportovi

[ Izvor: Sport klub ]

16. 12. 2023. 09:12 1

Dejan Joveljić nastupa na EP - u šahu!

Srpski napadač Dejan Joveljić, član američkog Los Anđeles Galaksija, već neko vreme poznat je kao daleko najbolji šahista sveta među aktivnim fudbalerima. Ovaj 24-godišnji momak iz Bijeljine nastupiće kao predstavnik Srbije na Evropskom prvenstvu u brzopoteznom šahu.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 31 igrač, a Joveljić bi trebalo da nastupi prvi put u subotu. Šampionat se održava u Zagrebu.

Aktuelni prvak Evrope u „rapidu“ (ubrzani šah) i „cugeru“ (brzopotezni šah) je Norvežanin Magnus Karlsen, koji je slavio u oba tempa u kazahstanskom Almatiju 2022. godine.

Joveljić, bivši igrač Crvene zvezde, veliki iskorak u svojoj šahovskoj karijeri imao je tokom perioda koji je proveo u Ajtranhtu, kada je često radio sa šahovskim trenerom Miodragom Petrovićem, selektorom srpske reprezentacije.

Srpski fudbalski reprezentativac je sa Elo rejtingom 2217 rangiran u zvaničnom FIDE poretku.

Što se tiče srpskog šaha, on je u velikom uzletu u prethodnom periodu. Najveći uspeh stigao je na Ekipnom evropskom prvenstvu u klasičnom šahu, koje je u novembru održano u Budvi. Srpski nacionalni tim u sastavu Sarana - Predke - Inđić - Markuš - Ivić osvojio je zlatnu medalju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati