Zabava

Direktno.rs [ Izvor: boredpanda.com ]

21. 11. 2019. 08:22 0

NIJE UVEK GREŠKA GLUMCA Improvizacije koje su postale legendarne filmske scene

Čak i najtalentovaniji i najprofesionalniji glumci ponekad zaborave svoj tekst tokom snimanja filmova. Ipak, većina njih zna kako da pravovremeno odreaguje i improvizacijom spasi situaciju. Iznenadilo bi vas kad biste znali koliko je upečatljivih scena nastalo zbog greške glumaca ili nekih drugih okolnosti, pa je originalna scena promenjena.

Izdvajamo samo neke iz filmskih klasika.

1. Kum (1972)

U prvoj sceni filma Kum Vito Korleone mazi mačku koja mu se popela u krilo dok istovremeno donosi veoma brutalnu odluku. Mačke, naravno, nije bilo u scenariju već je sasvim slučajno završila u krilu Marlona Branda. Scena je ispalo toliko efektna da je režiser filma Frensis Ford Kopola odlučio da je zadrži.

 

2. Mračni vitez (2008)Ne treba trošiti reči na kvalitet glume pokojnog Hita Ledžera u filmu "Mračni vitez". Jedna od scena u kojoj je pokazao svoj talenat za improvizaciju je ona u kojoj Džoker sarkastično tapše u policijskoj stanici kad gradonačelnik obavesti Džejmsa Gordona (Geri Oldman) da će postati policijski komesar Gotama. Hitova reakcija na to je bila jednostavna i efektna.

 

3. Indijana Džons i otimači izgubljenog kovčega (1981)

Čuvena scena u kojoj Indijana Džons na ulicama Kaira nailazi na ratnika sa sabljom je po scenariju trebalo da bude relativno dugačka borba između njih dvojice, međutim, pošto se Harison Ford neposredno pre njenog snimanja otrovao hranom, režiser Stiven Spilberg je odlučio da napravi malu izmenu. Umesto duela sablje i biča, u filmu smo mogli da vidimo duel sablje i pištolja koji se, naravno, završio vrlo brzo.

 

4. Roki (1976)

Tokom montaže Rokijevog treniranja pred njegov bokserski meč života, možemo da vidimo Silevestera Stalonea kako trči kroz pijacu u Filadelfiji. Odjednom u ruke dobija pomorandžu koju mu je bacio jedan prodavac na toj lokaciji. To nije pisalo u scenariju niti je ta osoba bila statista, već se radi o pravom prodavcu koji se zadesio tu jer je filmska ekipa zahtevala od lokalnog stanovništva da se tokom snimanja ponaša uobičajeno.

 

5. Titanik (1997)

Scena u kojoj Leonardo Dikaprio sa palube Titanika viče "I’m the king of the world" je osmišljena u poslednjem trenutku. Pre nego što se odlučio za ovu rečenicu, režiser Džejms Kameron je probao da snimi Lea kako izgovara drugačije rečenice, ali nijedna nije zvučala dovoljno ubedljivo. Ispostavilo da je ovo jedna od najprepoznatljivijih scena filma, što je zaista velika stvar kada se ima u vidu da smo u istom ostvarenju gledali potonuće Titanika.

 

6. Američka lepota (1999)Kevin Spejsi je zbog optužbi za seksualno uznemiravanje danas persona non grata, ali to ne znači da se ne radi o vrsnom glumcu koji iza sebe ima puno velikih uloga. Jedna od takvih je i ona u filmu "Američka lepota" koja mu je donela Oskara za najbolju ulogu. Iz tog filma je ostala zapamćena scena u kojoj Lester, lik koji tumači, večera sa svojom ženom i ćerkom. Nakon žustre prepirke, on naprasno baca tanjir pun hrane u zid. To je bila potpuna improvizacija sa Spejsijeve strane koja je iznenadila sve, ali je na kraju ipak završila u krajnjoj verziji filma.

 

7. Ratovi zvezda: Imperija uzvraća udarac (1980)U scenariju filma "Imperija uzvraća udarac" je pisalo da kada princeza Leja kaže Hanu Solouda da ga voli, on treba da joj uzvrati ljubav očekivanim odgovorom: "Volim i ja tebe". Umesto toga on joj u filmu samo kaže: "Znam". Odluku o promeni replike je doneo sam Harison Ford jer je smatrao da njegov filmski lik nikada ne bi rekao rečenicu koja je bila prvobitno napisana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati