Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 08:02 0

Ubijen jedan od najviših komandanata (FOTO)

Libanska militantna grupa Hezbolah potvrdila je da je u jučerašnjim izraelskim napadima na južno predgrađe Bejruta ubijen jedan od najviših komandanata te grupe Ibrahim Kobeisi, prenose libanski mediji.

Navodi se da su u tom napadu, trećem u poslednjih sedam dana, uništena tri sprata jedne bejrutske šestospratnice, prenosi AP.

Izrael je saopštio da je Kobeisi bio visoki komandant Hezbolaha zadužen za raketnu jedinicu, da se smatra odgovornim za lansiranja projektila ka Izraelu i da je planirao napad izveden 2000. godine u kojem su trojica izraelskih vojnika oteti i ubijeni.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u jučerašnjem izraelskom vazdušnom udaru na južno predgrađe Bejruta, a libanski mediji objavili su da je napad izveden na predgrađe Dahije, poznatom uporištu Hezbolaha u glavnom gradu Libana.

Proteklog dana, borbeni avioni izraelskog vazduhoplovstva bacili su oko 2.000 projektila na ciljeve Hezbolaha u Libanu, saopštila je ranije izraelska vojska, dodajuči da su borbeni avioni IAF pogodili oko 1.500 ciljeva Hezbolaha, a dronovi još nekoliko stotina.

Prema podacima Urgentnog centra libanskog ministarstva zdravlja, u izraelskom bombardovanju južnog i istočnog Libana od ponedeljka ujutro poginulo je 558 ljudi, a 1.835 je povređeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati