Svet

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

14. 09. 2024. 19:15 1

Ogromni smetovi, sneg do pojasa, automobili zatrpani (VIDEO, FOTO)

Sneg je poranio ove godine i pada od juče na Alpima dotigavđi skoro metar visine.

Iako se očekivalo da leto potraje još malo i u septembru i da se polako selimo u jesen, nagli pad temperature i doneo je neočekivano pojedinim delovima Evrope obilne snežne padavine. Juče sau ae zabelele i planine u regionu. Sneg je pao u Sloveniji i Bosni i Hercegovin na Jahorini i Bjelašnici.

Kako pišu austrijski mediji ove godine se iz leta direktno uskočilo u zimu, Hladan, vlažan polarni vazduh proširio se zemljom. Temperature su u mnogim mestima pale ispod 10 stepeni, a visina snega u Alpama koji neperestano pada od juče dostigla je visino na pojedinim mestima i preko 80 centimetara..

Na društvenim mrežama pojavili su se neverovatni snimci isa istočnih Alpa u Obertaurnu, sneg je gotovo potpuno zatrpao kuče, i doseže do struka, automobili su potpuno zatrpani snegom.

Od juče sneg pada na visini od 1.500 metara nadmorske visine, ali se granica snežnih padavina postupno spustila do 1.100 metara nadmorske visine. Uveče je sneg počeo da pada već na 900 metara te lokalno pada već na 700 metara nadmorske visine i već pokrio alpske gradove i ne prestaje da pada.

- Hladni front u petak izazvao je rekordno niske temperature za ovo doba godine i u Švajcarskoj, što je dovelo do zatvaranja planinskih prevoja. Kako je saopštio Savezni zavod za meteorologiju i klimatologiju (MeteoSviš) snežna granica je danas bila između 1.200 i 1.500 metara. Prema prognozi MeteoSviš-a do večeras se očekuje još pet do 15 cm snežnih padavina,mbra nikada nisu bile tako niske lokalno - objavio je MeteoSviš na platformi Iks.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati