Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 20:58 0

Poznata kompanija ukida 650 radnih mesta

Američka tehnološka korporacija Majkrosoft objavila je danas da će ukinuti 650 radnih mesta u svom Iksboks gejming odeljenju.

Izvršni direktor Majkrosoftovog gejming odeljenja Fil Spenser je objavio da je kompanija donela "tešku odluku" i izrazio zahvalnost na dosadašnjem radu zaposlenima koji će biti pogođeni ovim promenama.

U pitanju je teća serija otpuštanja u Majkrosoftovom gejming odeljenju od kad je kompanija kupila firmu Aktivizejšn blizard za 69 milijardi dolara pošto nastoji da uskladi broj zaposlenih na novonastalom situacijom, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Majkrosoft je prethodno u januaru ukinuo 1.900 radnih mesta u svom gejming odeljenju, samo tri meseca nakon što je priveo kraju akviziciju kompanije Aktivizejšn blizard koja stoji iza veoma popularne video-igre Kol of djuti (Call of Duty).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati