Svet

[ Izvor: Mediji ]

31. 08. 2024. 19:48 0

Nestao helikopter u Rusiji: U njemu bile 22 osobe

Ruski helikopter sa 22 osobe nestao je u blizini vulkana na poluostrvu Kamčatka na dalekom istoku zemlje, prema rečima lokalnog guvernera.

Helikopter Mi-8T imao je 19 putnika i tri člana posade pre nego što je ove subote nestao, izjavio je guverner Vladimir Solodov. Helikopter je poleteo sa mesta u blizini vulkana Vačkazec u regionu i putovao prema selu Nikolajevka.

U regionu Kamčatka, gde je helikopter leteo, bila je niska vidljivost, rosulja i magla, izvestila je ruska državna medijska agencija TASS. Operativne službe su izjavile da posada nije prijavila nikakve kvarove.

Nakon što je helikopter nestao, u potragu su poslati helikopter i kopnena spasilačka ekipa. Pretražuju područje duž doline reke Bistraja iznad koje je helikopter trebalo da leti. Lokalne vlasti najavile su da će se potraga nastaviti do dugo u noć.

U toku je istraga o nesreći.

Telegram kanal 112 javlja da je helikopterom Mi-8T upravljala firm Vityaz Aero i da je verovatno prevozio grupu od 19 turista. Ruski mediji javljaju da su direktor Fudbalskog saveza Rusije Arsenij Zamjatin i njegova supruga možda bili u helikopteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati