Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 08. 2024. 12:26 0

Kritikovala zabranu Instagrama, pa uhapšena

Turska policija je uhapsila ženu zbog toga što je kritikovala zabranu Instagrama.

Turski sud naredio je hapšenje jedne žene pod optužbom da je podsticala mržnju i vređala predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, jer je zabranio korišćenje platforme Instagram, lista Haberturk i drugih medija.

Turska je blokirala pristup Instagramu 2. avgusta zbog nepoštovanja "zakona i pravila" te zemlje, a zabrana je uklonjena u subotu, nakon što je platforma pristala da sarađuje sa vlastima, prenosi Rojters.

U intervjuu objavljenom na YouTube kanalu prošle nedelje, kada je Instagram još uvek bio zabranjen, žena koju su juče uhapsili, bila je jedna od nekoliko prolaznika koji su upitani šta misle o zabrani.

- To je pogrešno. Predsednik ne može da zabrani Instagram kako želi - rekla je ta žena, a takođe je, pored predsednika Erdogana, kritikovala i one koji su podržavali zabranu.

Hapšenje, koje je naredio lokalni sud u zapadnom gradu Izmiru, usledilo je nakon što je direktor turske televizije "RTUK" kritikovao ulične intervjue koji su emitovani na društvenim mrežama, rekavši da oni "manipulišu javnim mnjenjem".

Zabrana pristupa Instagramu usledila je nakon što je visoki turski zvaničnik optužio Instagram da blokira objave u kojima se izražava saučešce povodom ubistva političkog lidera militantne grupe Hamas, Ismaila Hanijea.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati