Svet

Direktno.rs

23. 07. 2024. 16:47 2

Direktorka Tajne službe SAD podnela ostavku zbog atentata na Trampa

Direktorka američke tajne službe Kimberli Čitl podnela je ostavku usred ispitivanja zbog bezbednosnih propusta povezanih sa nedavnim atentatom na bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekli su izvori za CNN.

I republikanski i demokratski lideri nadzornog komiteta Predstavničkog doma Kongresa SAD zatražili su ostavku direktorke Tajne službe, jer su posle njenog svedočenja zaključili da nije odgovorila na brojna pitanja kongresmena u vezi sa atentatom na Trampa.

Povodom saslušanja, na kojem se Čitl našla na udaru kongresmena obe stranke, predsedavajući nadzornog odbora Džejms Komer je ocenio da smatra da "nije dobijeno baš previše odgovora" u vezi sa atentatom na Trampa.

Čitl je priznala da je Tajna služba "izneverila" svoju dužnost obezbeđivanja, ali je branila potrebu da ostane na funkciji i raspaljivala je nezadovoljstvo i republikanskih i demokratskih kongresmena time što je stalno izbegavala da daje odgovore na postavljena pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati