Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 06. 2024. 21:21 0

U Grčkoj pakao: Temperatura ide do 45 stepeni (VIDEO i FOTO)

Paklene vrućine, sa temperaturama preko 40 stepeni zabeležene su ovog četvrtka u Grčkoj, a slično vreme se prema najavama meteorologa očekuje i u petak.

Ovog četvrtka u 14 sati živa na termometru popela se do čak 44.5 stepeni. Prema podacima meteorološke stanice "Atina nacional observatori".

Najviše temperature zabeležene su na Kritu i na Peloponezu, posebno u mestima Hanja, Argolidi i Lakoniji. U mestu Vukoles Hanji na Kritu temperatura je dosegla 44,5 stupnjeva Celzijusa.

Već u 12 sati izmereno 40 stepeni

Meteorolozi su napomenuli da su obično najviše dnevne temperature u 15 sati, pa se veruje da je bila i viša. Živa je već kako pišu grčki mediji pre 12 sati prešla 40. podeok na mnogim područjima Grčke.

Ovaj je prvi toplotni talas koji je zahvatio Grčku, ali ne i poslednji kako najavljuju meteorolozi. Najtoplije će biti u kopnenom delu Grčke, najviše u centralnim i južnim predelima, a vlasti upozoravaju i na veliku opasnost od izbijanja požara.

Impresivni snimci

Grčka televizija EPT A. E. objavila je i neverovatan snimak iz vazduha urađeni termalnom kamerom iznad Atine usred toplotnog talasa koji deluje impresivno i zastrašujuće, kao da grad gori. U gradu je u četvrtak u 15 sati temperatura bila 40 stepeni i zadržala se na tom stupnju do 18 sati.

Očekuje se da će u petak doći do pada temperature u zapadnim, centralnim i severnim delovima zemlje, dok će u ostatku temperature i dalje biti veoma visoke.

Vlasti su upozorile na opasnost od izbijanja požara u regionu Atike, Korinta, Larise...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati