Svet

[ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2024. 09:19 0

Jak zemljotres pogodio Japan

Zemljotres magnitude 5,9 pogodio je ovog ponedeljka poluostrvo Noto u severnom Japanu, posle nekoliko minuta usledio je novi magnitude 4,8 a zatim još nekoliko manjih potresa, objavila je Japanska meteorološka agencija. Nije bilo upozorenja na cunami.

U potresima nije bilo veće štete, ali je srušeno pet kuća koje su bile oštećene u snažnom zemljotresu koji je pogodio taj deo Japana 1. januara i izazvao velika razaranja.

Kuće su srušene u gradu Vadžima, ali nije prijavljena veća šteta ili povrede opasne po život, objavile su lokalne vlasti prefekture Išikiva.

Zvaničnik Japanske meteorološke agencije Satoši Harada rekao je da se veruje da su ovi zemljotresi naknadni posle onogmagnitude 7,6 od 1. januara. Seizmička aktivnost se od tada malo smirila, ali Harada je pozvao stanovništvo da bude oprezno posebno blizu zgrada koje su ranije bile oštećene.

Nuklearna regulatorna uprava saopštila je da nema neregularnosti u dve obližnje nuklearne elektrane. Jedna od njih Šika na poluostrvu Noto je zadobila manju štetu, ali zvaničnici su kazali da to ne utiče na funkcije hlađenja dva reaktora.

Elektro kompanija Hokuriku saopštila je da nije bilo prekida struje.

Današnji potresi ponovo su probudili strah među meštanima koji još uvek saniraju štete nanete u zemljotresu na Novu godinu. Obnova je spora u planinskim delovima poluostrva, i mnoge oštećene zgrade iz zemljotresa 1. januara još nisu popravljene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati