Svet

[ Izvor: Biznis Insajder ]

11. 04. 2024. 17:34 0

Pet godina živeo BESPLATNO u hotelu u Njujorku: Platio samo PRVO noćenje

Jedan Njujorčanin živeo je pet godina u kultnoj zgradi hotela "Njujorker", a osim prvog noćenja više nije platio ni centa za kiriju.

Policija je uhapsila Mikija Bareta u februaru i optužila ga za podnošenje lažnih imovinskih dokumenata kada je tvrdio da ima pravo na vlasništvo nad hotelom, saopštilo je Okružno tužilaštvo Menhetna, navodi Biznis Insajder.

Tužioci su rekli da je Bareto izbegao plaćanje kirije u vrednosti od nekoliko hiljada dolara koristeći malo poznati lokalni zakon o stanovanju, između ostalih navodnih zločina, i pokušao da naplati kiriju od drugog stanara.

Za okružnog tužioca Menhetna, ovo drugo je bilo kap koja je prelila čašu.

- Кao što se navodi, Miki Bareto je više puta i na prevaru tražio vlasništvo nad jednom od najpoznatijih znamenitosti grada, hotelom Njujorker - rekao je tužilac Alvin Breg u saopštenju.

Bareto se trenutno suočava sa 24 optužbe, uključujući 14 tačaka za krivična dela prevare. Ako bude proglašen krivim, mogao bi biti osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, objavio je The New York Times.

Baretovo stanovanje u poznatom hotelu - koji je svojevremeno ugostio brojne poznate ličnosti, uključujući Muhameda Alija i Džona F. Кenedija - datira iz 2018. godine kada je prvi put saznao za Кodeks za stabilizaciju stanarine u Njujorku. Ovaj zakon daje stanarima koji borave u pojedinačnim prostorijama u zgradama izgrađenim pre 1969. godine pravo da zahtevaju šestomesečni zakup.

Nakon što je ostao u sobi 2565 jednu noć po ukupnoj ceni od 200,57 dolara, Bareto je odlučio da je on, u stvari, stanar.

Međutim, kada je Bareto zatražio šestomesečni zakup hotela, odmah je iseljen.

Bareto je odbio da prihvati ne kao odgovor.

On je 2018. godine tužio "Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity", udruženje koje je kupilo hotel Njujorker 1976. godine. Slučaj je eskalirao do državnog Vrhovnog suda. Baretu je na kraju usvojena žalba jer se vlasnici zgrade nisu pojavili na suđenju.

Iako je hotelu naređeno da Baretu da ključ, dve strane se nikada nisu dogovorile o uslovima zakupa. Pošto nije mogao da bude iseljen, živeo je u hotelu besplatno.

Tek u julu 2023. sudija je presudio u korist hotela, navodeći Baretov propust da potpiše ugovor o zakupu ili plati kiriju, navodi Tajms.

Tužilac je rekao da se tokom godina Bareto lažno predstavljao kao vlasnik hotela i pokušao da profitira od zgrade. To je uključivalo registraciju hotela pod njegovim imenom u Odeljenju za zaštitu životne sredine grada Njujorka. Pokušao je da bankovne račune hotela prenesu na sebe, rekao je DA.

U 2019. godine pravi vlasnici su takođe tužili Bareta zbog toga što se predstavljao kao vlasnik hotela na LinkedInu i postavio falsifikovani dokument na gradsku veb stranicu.

Biznis Insajder se obratio Baretu preko njegove kompanije Mickey Barreto Missions, ali nije dobio odgovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati