Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 04. 2024. 09:30 27

Vrtoglava zarada konzula Srbije u Njujorku

Generalnog konzula Srbije u Njujorku Vladimira Božovića, kojeg je svojevremeno Crna Gora proterala s mesta ambasadora, plaćamo 5.700 dolara svakog meseca, pokazuju podaci sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije.

Božović je na novu funkciju postavljen 21. novembra prošle godine, nakon jednog vrlo turbulentnog perioda, u kojem je zbog spornih izjava proteran iz svoje rodne zemlje.

U tom periodu, dok je faktički i dalje važio za ambasadora Srbije u Crnoj Gori iako nije obavljao tu dužnost, plaćan je papreno – 4.400 evra mesečno.

Sada, kao konzul u Njujorku, zarađuje i više. Pored plate od 5.700 dolara, na sajtu agencije piše da ima i dosta imovine.

Na ovom spisku su četvorosoban stan od 126 kvadrata i jednosoban od 58 kvadrata. Prvi je kupio, a drugi dobio prenamenom. Tu je i poslovni prostor površine od 42 metra kvadrata, a zatim čitav niz objekata i parcela koje je dobio na poklon.

Na tom spisku su jednospratna kuća od 166 kvadrata, poslovni prostor površine 24 metra kvadratnih i dva pomoćna objekat od 36 i 30 kvadrata. Božović je na poklon dobio i njivu od 6.000 i građevinsko zemljište od 400 metara kvadratnih.

U vlasništvu ima i audi A6 koji je 2008. godište, a kupljen je na lizing.

Na funkciju konzula u Njujorku, Božović je postavljen nakon skandala u Crnoj Gori. Ambasador Srbije u ovoj državi postao je 2019. godine. Već 28. novembra 2020. proglašen je personom non grata i tada je od njega traženo da napusti Crnu Goru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati