Svet

[ Izvor: Mediji ]

11. 04. 2024. 16:00 3

Milanoviću ne pada na pamet da podnese ostavku

Hrvatski predsednik Zoran Milanović negirao je ovog četvrtka da će podneti ostavku na poziciju šefa države, kako je to na društvenim mrežama najavio potpredsednik aktuelne Vlade i ministar mora Oleg Butković.

- On (Butković) je lažov. Taj čovek laže. I mi treba da verujemo jednom lažovu nakon njegovih konsultacija s kravom. Neka nastavi da se konsultuje sa kravom - rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku.

On je tom prilikom aludirao na objavu Butkovića, koji je na Fejsbuku postavio snimak na kome hrani kravu.

Milanović je ponovio da ne planira da podnese ostavku.

- Sve sam već rekao o tome. To bi bilo vrlo neinteligentno. Imamo posla s ljudima koji su vrlo kriminogeni. Bilo bi zakonito i ustavno da sam ja kandidat SDP-a na listi, postoje srodni zakoni koji predsedniku dopuštaju kandidaturu na listi za EP. To znači da sam ja hteo biti napadno nezavisan. Šta se dogodilo da bih ja od te pozicije pre četiri godine bio nateran, doveden, do toga da sad moram ovako? To nema veze s ustavnošću - kaže Milanović.

Na ponovljeno pitanje o ostavci, Milanović je upitao novinare odakle im ideja da bi trebalo da podnese ostavku.

- Vi verujete čoveku koji kaže da ne postoje poruke iz mobilnog Josipe Rimac? Neću reći da je to tema, ne znam više šta bih rekao, ništa. Govorim o stvarima koje obeležavaju današnju Hrvatsku, to je Plenković i njegovi ljudi koji to odrađuju, to treba istražiti. O ostavci smo sve rekli - kazao je predsednik Republike.

Možda bi, dodao je, postupio drugačije da ima posla sa pristojnim ljudima.

- Ovo nije idealno i na moju je štetu i na štetu stranke. Da sam kandidat, išao bih u debatu, iako bi ona mogla da se dogodi sada, ali Plenkoviću to služi kao izgovor. U njoj bih ga zgromio, razgovarao bih s kamerom, građanima, on bi tu bio kao kulisa. Činjenica da sam predsednik i vrhovni komandant ne bi smela biti zapreka Plenkoviću da me reši, da pokaže građanima kakav sam amater, i to ne dan pre izbora, nego juče - rekao je Milanović.

Na pitanje ko će mu dati mandat za sastav nove vlade, Milanović je rekao da će to biti onaj koji ga nasledi. "Ili da pitamo kravu?", upitao je Milanović.

Na pitanje novinara o nivou komunikacije Olega Butkovića koji je objavio snimak na kojem hrani kravu, Milanović je rekao da je "zgrožen činjenicom da se o tome uopšte razgovara.

- Taj čovek je uhvaćen u krivičnom delu, pa onda nekog kleveće da je pod evropskim sankcijama. To nije smešno, to je kažnjivo - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati