Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 03. 2024. 14:38 0

Raste broj žrtava: 140 mrtvih u napadu u Moskvi

Broj ubijenih u terorističkom napadu u koncertnoj hali blizu Moskve porastao je na 140, nakon što je još jedna osoba preminula u bolnici.

Kako je saopštio ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško, to je jedna od pet osoba koje su hospitalizovane u "izuzetno teškom stanju", a lekari su "učinili sve što su mogli" da je spasu.

Broj povređenih u prošlonedeljnom napadu povećan je na 360, objavilo je Ministarstvo zdravlja i državne novinske agencije.

Predstavnik Sveruskog centra za medicinu katastrofa za TASS je rekao da u sredu ujutro broj povređenih u terorističkom napadu iznosi 360, među kojima je i 11 dece.

Dodao je da su 92 žrtve hospitalizovane, a 63 osobe već otpuštene iz bolnica, dok je ambulantna nega pružena za 205 povređenih.

U petak su naoružani napadači otvorili vatru na "Krokus siti" u gradu Krasnogorsku u moskovskoj oblasti i ubili najmanje 140 ljudi.

Istražni komitet je saopštio da je priveo 11 osoba, uključujući četiri počinioca, u pograničnom regionu Brjansk, koji su bili na putu za Ukrajinu.

Optuženi su za terorizam, a određen im je istražni pritvor do 22. maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati