Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 03. 2024. 07:54 8

Rusija napala Kijev

Više eksplozija je pogodilo Кijev, a cela Ukrajina je stavljena u stanje pripravnosti jer je Rusija pokrenula talas vazdušnih udara dva dana nakon smrtonosnog terorističkog napada u Moskvi.

Gađan je i region Lavova koji se graniči sa Poljskom, a jedna od krstarećih raketa je ušla u vazdušni prostor Poljske, saopštile su oružane snage zemlje.

Napadi su počeli u glavnom gradu u pet sati ujutru po lokalnom vremenu.

Ukrajinska vojska je saopštila da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju napada.

Šef kijevske vojne administracije Sergej Popko rekao je da je oko desetine ruskih projektila uništeno iznad glavnog grada i njegove okoline.

Nema izveštaja o žrtvama ili većoj šteti u posledicama napada, dodao je on u izjavi za Telegram.

Andrij Sadovij, gradonačelnik Lavova, rekao je u Telegramu da sam grad nije pogođen. Međutim, oko 20 projektila i sedam dronova za napad lansirano je na širu regiju Lavov, ciljajući na „kritičnu infrastrukturu“.

Ukrajina je ranije stavljena pod uzbunu koja je upozoravala na lansiranje krstarećih projektila sa ruskih strateških bombardera.

U međuvremenu, Poljska je saopštila da je njen vazdušni prostor narušen jednom od krstarećih raketa koje je lansirala Rusija.

- Objekat je ušao u poljski prostor u blizini grada Oserdov i tamo se zadržao 39 sekundi. Tokom celog leta posmatrali su ga vojni radarski sistemi - navodi se u saopštenju oružanih snaga.

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su digunuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati