Svet

[ Izvor: Mediji ]

08. 02. 2024. 11:13 8

Putin "eliminisao" protivkandidata

Ruska Centralna izborna komisija (CIK) diskvalifikovala je Putinovog protivkandidata Borisa Nadeždina da se kandiduje na predsedničkim izborima u martu zbog, kako je navedno, grešaka u potpisima.

Nadeždinova kampanja je predala 105.000 potpisa CIK-u, koji je kasnije naveo da 15 odsto ima nedostatke, piše Moskov tajms.

Prema ruskom zakonu potencijalni kandidati moraju da prikupe 100.000 potpisa podrške. Na sednici je navedeno da Nadeždin ima 9.147 nevažećih potpisa, od nasumično odabranih 60.000 potpisa, i 95.587 validnih potpisa podrške.

- To nije dovoljno za registraciju kandidata - rekao je član CIK-a Andrej Šutov.

Nadeždin je rekao da planira da uloži žalbu na odluku CIK-a pred Vrhovnim sudom Rusije i ponovo zatražio od izborne vlasti da odloži pregled potpisa kako bi svom timu dao više vremena da reši greške.

- Desetine miliona žele da glasaju za mene, a vi mi govorite o 11 "mrtvih duša" - rekao je on na sednici. Međutim, šefica CIK-a Ela Pamfilova odbila je da odloži pregled potpisa.

Nadeždin (60), koji se nadao da će se kandidovati kao kandidat iz stranke Građanska inicijativa, zabeležio je porast podrške u poslednjih mesec dana.

U njegovom predizbornom manifestu navedeno je da se kandiduje kao "principijelni protivnik politike aktuelnog predsednika". Dodaje se da je protiv "neopravdane upotrebe vojne sile protiv drugih zemalja" i za "saradnju sa zapadnim zemljama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati