Svet

[ Izvor: Mediji ]

31. 01. 2024. 09:00 6

Vodopad, sve opasano žicom: Snimak Putinovog imanja?!

Jedna istraživačka medijska kuća objavila je video snimak rezidencije koja navodno pripada ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Dossier Center, kojim upravljaju ruski opozicionari, objavio je snimke dronom na svom jutjub kanalu na kojima se vidi luksuzno imanje za koje veruju da pripada Putinu.

Imanje se nalazi u blizini ruske granice sa Finskom, u severozapadnoj ruskoj republici Kareliji.

Kremlj je kontaktiran putem mejla u ponedeljak za komentar, ali odgovor nije stigao, piše Slobodna Dalmacija.

Ova vila nije navedena na spisku imovine Vladimira Putina, koji je ove nedelje objavila Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Zvanično, Putin poseduje stan od 77 kvadratnih metara i garažu od 18 kvadratnih metara u Sankt Peterburgu, kao i automobile - GAZ M21, proizveden 1960, GAZ M21, proizveden 1965, Niva, proizvedena 2009, auto prikolica "Skif", proizvedena 1987. godine.

Putin takođe ima 10 bankovnih računa na kojima se nalazi 54.416.604,52 rublja (oko 550.000 evra) i 230 akcija PJSC Bank St. Petersburg (nominalna vrednost jedne akcije je 11,81 rublje). Navodi se i da je vlasnik stana u Moskvi (153,7 kvadratnih metara).

Ipak, često kruže priče o Putinovim vilama, koje nisu upisane u njegovu imovinsku kartu.

Naveliko se pisalo o rezidenciji Novo-Ogarjovo u Moskvi i letnjikovcu u Sočiju. Kremlj je takođe naveden kao Putinova službena rezidencija, iako on tamo ne živi. Kancelarija za kontrolu imovine američkog Ministarstva finansija istakla je da Putin poseduje još jednu rezidenciju koja se zove Valdaj i nalazi se u ruskoj regiji Novgorod. Zatvoreni vođa opozicije u Kremlju Aleksej Navaljni rekao je 2021. godine da Putin poseduje kuću na obali Crnog mora nazvanu "Putinova palata". Međutim, ruski predsednik je negirao da je vila vredna milijardu dolara njegova.

Pre ovih novih snimaka dronom, kompleks Karelija uglavnom nije bio viđen, osim nepotvrđenih fotografija, zbog svoje teško dostupne lokacije na obali zaliva Marjalahti jezera Ladoga. Dossier Center je rekao da je jedini način da se dođe do imanja brodom ili avionom.

Prema naratoru videa, utvrda rezidencije uključuje "ogradu, bodljikavu žicu i danonoćno osiguranje". Iza jedne od tri glavne kuće takođe je ono što list opisuje kao veliki, uzdignuti nasip koji bi se mogao koristiti za postavljanje sistema PVO. Takođe, na placu se nalazi i veličanstveni vodopad.

Jirgen Naudit, koji često objavljuje proukrajinski sadržaj na društvenim mrežama, u ponedeljak je na društvenoj mreži Iks podelio deo videa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati