Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2023. 08:10 0

Najlepše ostrvo na svetu u paklu požara (VIDEO)

Načelnik okruga Maui na Havajima Ričard Bisen izjavio je danas da je potvrđeno da je šumski požar do sada odneo šest ljudskih života. Vatrena stihija je uništila veći deo Lahaine, turističkog i privrednog središta u kojem živi oko 13.000 ljudi, a raseljene su stotine porodica.

Nadležne službe i dalje sprovode akciju traganja i spasavanja ugroženih, kaže Bisen, upozoravajući da bi broj žrtava mogao da poraste, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, do sada je izvršeno 13 evakuacija iz tri područja koja su se našla na putanji vatrene stihije na ovom ostrvu, zatvoreno je 16 puteva, otvoreno pet prihvatilišta za evakuisane, a najmanje 2.628 domaćinstava ostalo je bez struje.U šumskim požarima na Havajima, podstaknutim uraganom „Dora“, spaljeno je više objekata, što je dovelo do evakuacija i zatvaranja škola. U okrugu Maui, 12 osoba je spašeno nakon što su skočile u okean kako bi pobegle od dima i požara, prenosi AP. Njih je obalska straža prevezla na sigurno područje, saopštile su lokalne vlasti.Vatrogasne ekipe se bore sa više požara koncentrisanih u dve oblasti: popularnoj turističkoj destinaciji Zapadni Maui i planinskom regionu u unutrašnjosti. Od jutros oko oko 14.000 domaćinstava u Mauiju nema struju.

"Dora" je snažan uragan kategorije 4 sa stalnim vetrovima brzine od oko 200 kilometara na sat.Havaje je veliki požar prethodno zahvatio 2021. godine, usled čega je izgoreo veliki broj kuća, a hiljade ljudi je evakuisano.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati