Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 07. 2023. 07:55 2

Ruski general optužio vojni vrh, pa ga smenili

Ruski general Ivan Popov, koji je bio komandant 58. armije, saopštio je da je smenjen sa te funkcije nakon što je izjavio da je ruskim vojnicima zabijen nož u leđa zbog propusta vojnog vrha.

- Nastala je teška situacija sa vlastima jer su postojale dve opcije - ćutati, biti kukavica i reći im ono što su hteli da čuju ili nazvati stvari pravim imenom. A ja, u ime svih prijatelja koji su poginuli, nisam imao pravo da lažem. Zato sam izneo sva problematična pitanja koja danas postoje u vojsci - rekao je Popov u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu, prenosi ruski portal RBK.

On je dodao da se, tokom razgovora sa svojim pretpostavljenima, usredsredio na "najvažniju tragediju modernog ratovanja", odnosno na nedostatak kontrabaterijske borbe i artiljerijskog izviđanja, ali i na veliki broj ubijenih i ranjenih vojnika.

- Pokrenuo sam i niz drugih pitanja - iskreno i oštro. Očigledno su viši komandanti osetili neku vrstu opasnosti i u jednom danu je ministar odbrane smislio naređenje, izdao ga i otarasio me se - naveo je Popov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati