Srbija

[ Izvor: Radio Sto plus ]

22. 11. 2023. 17:38 1

Smenjen predsednik Opštine Sjenica, novi nije izabran

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić smenjen je na sednici lokalnog parlamenta održanoj ove srede, ali zbog nedostatka većine novi predsednik nije izabran, objavio je radio Sto plus.

Za smenu Mujagića, visokog funkionera Stranke pravde i pomirenja, tajno je glasalo 20 odbornika, članova Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i samostalnih članova lokalnog parlamenta.
Sednici Skupštine Opštine Sjenica nije prisustvovalo četvoro odbornika Grupe građana "Aldin Dino Kurtović", iako su zajedno sa SDA Sandžaka i SDP-om pokrenuli inicijativu za smenu Mujagića.

Umesto njih, za smenjavnje su glasali samostalni odbornici, nekada članovi Stranke pravde i pomirenja okupljeni oko Fadila Nikšića, ali oni nisu hteli da učestvuju u izboru novog predsednika Opštine.

Predsednik Skupštine Nermin Kamberović izjavio je da je Mujagić smenjen u skladu sa zakonom.

- Njegovom smenom, po automatizmu, smenjeni su i njegov zamenik i svi članovi Opštinskog veća. Svi smo mi ovde imenovani od strane građana, koji su nam dali podršku da bi zastupali njihove interese, a ne svoju fotelju - dodao je on.

Kako nije bilo kvoruma, a samim tim ni većine za izbor novih organa lokalne samouprave, sednica je odložena za sredu, 29. novembar.

Skupštinu Sjenice čini 39 odbornika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati