Svet

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2023. 13:43 4

Navaljni: Preti mi 30 godina robije

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je danas da se protiv njega vodi istraga zbog optužbi za terorizam i da bi zbog toga mogao biti osuđen na još 30 godina zatvora.

- Oni su izneli apsurdne optužbe da mi preti 30 godina u zatvoru… da ja, dok sam u zatvoru, činim terorističke akte - objavili su komentare Navaljnog na Tviteru njegovi saradnici, preneo je Rojters.

Ruski istražitelji su ovog meseca zvanično povezali pristalice Navaljnog sa ubistvom popularnog vojnog blogera i pristalice ruske invazije na Ukrajinu, Vladlena Tatarskog, koji je ubijen u bombaškom napadu u Sankt Peterburgu.

Pristalice Navaljnog su negirale bilo kakvu vezu sa tim ubistvom. Ruski istražitelji su saopštili danas da je 11 osoba stavljeno na međunarodnu poternicu zbog slučaja povezanog sa Navaljnim, javio je TASS.Navaljni već izdržava ukupnu kaznu od 11 i po godina zbog optužbi za navodnu prevaru i nepoštovanje suda, podseća britanska agencija.

Na osnovu nalaza zapadnih laboratorija, Navaljni je otrovan nervnim agensom u Sibiru u avgustu 2020. godine, a sledeće godine je uhapšen nakon što se vratio iz Nemačke gde je bio na lečenju zbog trovanja.

Kremlj je negirao da je pokušao da otruje Navaljnog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati