Svet

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2022. 19:23 0

U Nagorno-Karabahu uvedeno ratno stanje

Predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Araik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda zbog uvođenja ratnog stanja, navedeno je na Telegram kanalu zvaničnog informativnog centra NKR.

- Predsednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah) - navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema uredbi, ograničeno je pravo na slobodu okupljanja, a zabranjeni su i štrajkovi.

- Pored toga, obustavlja se rad organizacija koje se bave propagandom ili drugim aktivnostima usmerenim protiv odbrambenih sposobnosti i bezbednosti Republike Arcah - navedeno je kanalu Telegram.

Za primenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbednosti nepriznatih republika.

Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su oružane snage Azerbejdžana ušle u zonu odgovornosti ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu i izvele četiri udara na oružane formacije Nagorno-Karabaha, koristeći bespilotnu letelicu Bajraktar TB2 u blizini sela Furuh.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati