Svet

Direktno.rs

20. 09. 2021. 10:37 2

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Napadač (18) puca u koga stigne

Snimak napadača koji se približava dvorištu Univerziteta u Permu kruži društvenim mrežama i prikazuje kako naoružana osoba obučena u crno polako hoda po kampusu i puca u koga sretne.

Za sada je poznato da je najmanje osam ljudi poginulo, a 10 povređeno nakon što je napadač otvorio vatru na univerzitet u zapadnom Sibiru. 

Napadač je priveden, utvrđen je njegov identitet, a, kako prenose Ria Novosti, radi se o studentu Nacionalnog istraživačkog univerziteta u Permu. Protiv njega je pokrenut krivični postupak za ubistvo.

Mediji su objavili da je 18-godišnji Timur Bekmansurov ranjen, nakon opiranja prilikom hapšenja i postoje fotografije kako mu lekari ukazuju pomoć. Navodno je koristio "nesmrtonosnu municiju".

- U ponedeljak je neidentifikovana osoba ušla u zgradu univerziteta i otvorila vatru. Neki studenti su se zaključali u univerzitetske dvorane kako bi se sakrili od napadača. Neki studenti iskočili su kroz prozore - naveo je izvor za TASS.

Nepotvrđeni izveštaji kažu da je 18-godišnji napadač ostavio poruku u kojoj najavljuje svoj čin na društvenim mrežama. Navodno je bio zabarikadiran u jednoj od prostorija u univerzitetskim zgradama koje je ciljao.

Pojedini studenti i profesori su se zabarikadirali u učionicama, dok su neki iskakali kroz prozor, a društvenim mrežama se širi snimak napadača koji se sa puškom približava univerzitetu.

Kako navodi izvor iz policije, u incidentu je i nekoliko osoba povređeno nakon što su iskakali kroz prozor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati