Svet

Direktno.rs

18. 09. 2020. 21:29 0

Snažno nevreme pogodilo Grčku, vetar kidao drveće

Oluja "Janos" koja je pogodila Grčku donela je katastrofalne vetrove Kefaloniji, Zakintosu i Itaki, koji su pretrpeli veću štetu pošto je vetar obarao drveće i rušio bandere.

U Argosteliju, gradu na Kefaloniji, priobalje je pod vodom, a na snimcima objavljenim u grčkim medijima vidi se kako se brodovi u luci jedva drže pri udaru vetra, navode grčki mediji.

Kako prenosi Rojters, na Kefaloniji nema povređenih, ali je nevreme izazvalo materijalnu štetu na kućama, transportnoj infrastrukturi i objektima za snabdevanje vodom, a slične su posledice na Zakintosu i Itaki.

Uragan, koji je oko podneva stigao do Peloponeskog poluostrva, je slabiji nego što je isprva procenjeno, a za nekoliko časova bi trebalo da dodatno oslabi i potom krene ka jugu.

Snažno nevreme koje je danas pogodilo Grčku ima karakteristike uragana, ali ne toliku razornu snagu i tipična je za Mediteran, kažu u RHMZ-u.

Glavna odlika te oluje je da ima karakteristike uragana u smislu kretanja, velike mase, uslovljavanja jakih vetrova praćenih velikom količinom padavina koje mogu biti i do 200 milimetara po metru kvadratnom što je izuzetno velika količina, kaže za Tanjug Goran Mihajlović iz RHMZ-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati