Svet

Direktno.rs

16. 09. 2020. 17:13 0

Lukašenko: Tražio sam oružje od Putina!

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je tražio ruskog predsednika Vladimira Putina da snabde Belorusiju oružjem dok se suočava s masovnim protestima zbog spornih izbora.

Govoreći ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za vreme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao:

- Takođe sam pitao ruskog predsednika za nekoliko novih tipova oružja - rekao je on, ali nije precizirao kakvo je oružje tražio od Putina.

- Možemo da držimo situaciju pod kontrolom, ne samo u Belorusiji, nego i duž svojih granica - dodao je Lukašenko, a prenosi državna novinska agencija Belta.

Rusija i Belorusija trenutno zajedno sprovode vojne vežbe, koje traju do kraja septembra. Lukašenko je rekao da bi dve zemlje trebalo da planiraju više vežbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994. godine, takođe je rekao da bi se, nakon što Belorusija donese novi ustav, održali novi predsednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom letovalištu Sočiju, gde je ruski predsednik Belorusiji dodelio milijardu i po dolara kredita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati