Svet

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

09. 04. 2020. 19:58 1

Predsednik Ugande pokazao kako diže moral narodu (VIDEO)

Predsednik Ugande Joveri Museveni objavio je video snimak na kojem sam pokazuje kako treba održavati fizičku kondiciju u kući, pošto je zabranio stanovništvu vežbe na otvorenom u borbi protiv širenja koronavirusa.

Museveni je pre dva dana obećao da će emitovati video snimak na kojem predsednik, inače general u penziji koji ima 75 godina, tokom dva minuta pokazuje vežbe. 

Bos i u sivoj trenerci, Museveni se pojavljuje u svojoj velikoj kancelariji.

- Lepo je ići napolje kad nema problema, ali kad je potrebno možete vežbati i kod kuće. Ovo je kancelarija. Kad nemam vremena, ovde vežbam ili kod kuće u svojoj sobi - rekao je predsednik Ugande na snimku. 

Museveni potom počinje lagano da trči po kancelariji, a posle zagrevanja je uradio oko 20 sklekova, čime je pokazao da je u formi za svoje godine. 

Predsednik Ugande na kraju snimka poziva građane da lagano trče u svojim domovima. 

AFP podseća da će takvo vežbanje biti teško za građane glavnog grada Kampale gde više od 70 odsto ljudi živi u jednoj prostoriji koju deli sa drugim članovima porodice. 

U Ugandi su registrovane 53 osobe zaražene koronavirusom. U zemlji je uveden policijski čas, i zabrana upotrebe javnog prevoza. Građani mogu da se kreću pešice, ali u grupi sa manje od pet osoba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati